Geboortebomen terug in Balk

Sinds 2019 worden er in Balk weer geboortebomen uitgereikt aan de ouders van pasgeborenen.

Binnen het bestuur van plaatselijk belang Balk Vooruit is het plan ontstaan om de geboortebomen te herintroduceren. Het bestuur vindt dat het geven van een geboorteboom symbool staat voor Balk, als gezonde en groene wereld waar de pasgeborene mag opgroeien en zich mag ontwikkelen.

Plaatselijk belang zocht hiervoor de samenwerking met GreenSales in Balk. Samen is gekozen voor de appelboom. De kinderen kunnen later van hun eigen geboorteboom vruchten plukken. En ook de natuurlijke eigenschappen van de boom zijn bepalend geweest bij deze keuze. Zo zijn onder anderen de bijen erg gebaad bij het planten van appelbomen.

Nieuw is dat niet alleen de ouders van de pasgeborene de boom kan aanvragen, maar dat ook iemand anders een aanvraag kan doen. Dit alles kan in het eerste levensjaar van de pasgeborene. Aan de boom zit tevens een jaar lang gratis lidmaatschap van plaatselijk belang Balk Vooruit gekoppeld. Na dit jaar zijn de kosten € 5,- per jaar.

De aanvraag is voor de baby’s die geboren zijn tussen 1 januari 2019 en 31 december 2019. De aanvraag kan gedaan worden tot 31 december 2019.

In de eerste week van maart 2020 worden de geboortebomen rondgebracht. Opgave kan via info@balkvooruit.nl onder vermelding van: naam pasgeborene, geboortedatum en adres.

Balk Vooruit wil deze traditie jaarlijkse terug laten komen.

Geef een antwoord