Gratis wifi project Balk ondersteunt

De provincie Fryslân heeft geïnvesteerd in gratis wifi in Fryslân. Dit deed de provincie met een subsidieregeling. De gratis wifi is bedoeld voor de openbare ruimte op toeristische locaties en locaties met toeristisch potentieel in Fryslân.
De provincie was in 2013 gestart met een vijftal proef plaatsen in Friesland.

Vanaf dat moment heeft initiatiefnemer Josha de Vries van Het Geschenkenhuis getracht om Balk ook te voorzien van gratis wifi. Binnen het bestuur van Balk Vooruit is dat idee met open armen ontvangen en waar nodig financieel ondersteunt. Meer als een jaar is er aan gewerkt om het voor elkaar te krijgen. En dat is niet onverdienstelijk geweest.

Want op 16 juli 2014 heeft gedeputeerde Sietske Poepjes het gratis wifi netwerk in Balk geopend. Daarmee was Balk de eerste locatie in Friesland die de aanvraag afgerond had. Het project plan van Balk diende daarna ook als basis voor alle aanvragen in Friesland.

Dat gratis wifi voor mensen belangrijk is bewezen de statistieken.
De landingspagina achter het gratis wifi (http://friesland.nl/balk) is in de eerste vier maand meer dan 31000 keer bezocht.  Deze website die bijgehouden wordt door de Vries zelf, bevat belangrijke informatie over Balk. Vooral de evenementenkalender is een belangrijk onderdeel. Een aanwinst voor Balk en een project waar Balk Vooruit graag zijn medewerking aan verleende.

 

Geef een antwoord