Opening recreatieseizoen Balk 15 april 2017

Op 15 april 2017 was er de opening van het recreatieseizoen in Balk.
Een samenwerking tussen, Winkelen in BalkKunstkring Gaasterland, Horeca Balk, Stichting Feestweek Balk, Lutskedagen organisatie, Iepen Minskipfuns en plaatselijk belang Balk Vooruit.

Er was een bijzonder gezellige voorjaarsmarkt rondom de Luts. Bij diverse winkels waren deze dag leuke activiteiten zoals onder andere een Lego bouwwedstrijd bij HET GESCHENKENHUIS, maar ook ouderwets spaken draaien bij Mous Tweewielers en een modeshow bij Lingerie aan de Luts.

Er was aandacht voor campings, watersportbedrijven, ook het VVV De Friese Meren Gaasterland en It Fryske Gea waren aanwezig. Er was livemuziek, oude ambachten en een bijzondere deejay. Heel bijzonder waren de authentieke woonwagens, oude sleepboten en de oldtimers. Maar ook de brandweerboot van Brandweer Balk en politieboot waren aanwezig. De Luts Express vervoerde mensen met de boot van het centrum naar het strand en weer terug.

Aan het strand bij het Tsjamkedykje naast Badmeester Keimpe stond namelijk van 14 april tot 17 april het landmark van Fryslân. Bezoekers konden met het landmark van Friesland.nl op de foto aan het Slotermeer.

Het was een zeer geslaagde dag waar plaatselijk belang Balk Vooruit graag aan meewerkte.

Geef een antwoord