Prikbord “Balksters voor Balksters”

Verkiezing Balkster van het jaar wordt doorgeschoven naar 2023!

De verkiezing 'Balkster van het jaar' wordt doorgeschoven naar 2023 vanwege de te beperkte aanmelding dit jaar.  We vertrouwen er nu op dat activiteiten dit jaar door kunnen gaan zonder Corona perikelen en dat er volgend jaar voldoende vrijwilligers kunnen worden aangemeld voor deze ere titel.

 

 

 

 

Maak het verschil en help iemand op weg!

Stel je eens voor dat je nieuw bent in een vreemd land, de taal nog niet spreekt en weinig begrijpt van wat er van je wordt verwacht. De kinderen moeten naar school, maar hoe werkt dat? Het vuilnis gaat hier in containers, maar wat daarna? Dan is het een wereld van verschil of iemand je op weg wil helpen. Iemand die naast je staat op moeilijke momenten en je uitlegt hoe je de dingen zelf kunt gaan regelen.

VluchtelingenWerk De Fryske Marren zoekt met spoed vrijwilligers die nieuwkomers een steuntje in de rug willen geven.

Als maatschappelijk begeleider ondersteun je nieuwkomers. Dat kan een alleenstaande zijn, maar ook een gezin. Ze hebben al een verblijfsvergunning en zijn dus verhuisd van het AZC naar een woning. Idealiter wonen jullie bij elkaar in de buurt en treffen jullie elkaar wekelijks. De begeleiding betekent vertrouwen opbouwen en samen praktische zaken regelen. Veel zaken die voor een Nederlander vanzelfsprekend zijn, maar waar een nieuwkomer moeite mee heeft. Als vrijwilliger krijg je ondersteuning van de teamleiders op het kantoor in Joure. Bovendien zijn er collega maatschappelijk begeleiders. Je hoeft het dus zeker niet allemaal alleen te doen. Een opleiding of ervaring met begeleiden is niet nodig. De wil om er voor iemand anders te zijn, is het belangrijkst. De rest leer je bij ons, via gratis trainingen en in de praktijk. Gemiddeld kost het je 2 à 3 uur per week.

Interesse? Stuur een bericht naar ebrinkhuis@vluchtelingenwerk.nl Je hoeft alleen aan te geven dat je interesse hebt om als vrijwilliger aan de slag te gaan. We nodigen je dan uit om kennis te komen maken. Hopelijk tot snel!

20 juni 2022

 

OPROEP AANDRAGEN KANDIDAAT VOOR BALKSTER VAN HET JAAR

Nu de coronatijd, voor nu, achter ons ligt plaatsen we hierbij een oproep om iemand aan te dragen voor de titel ”Balkster voor het jaar”.

Ken je iemand die voor Balk de afgelopen twee jaar voor het dorp/inwoners veel heeft betekend?

Stuur dan voor 31 juli 2022 een bericht naar info@balkvooruit.nl.

Tijdens de Feestweek is de bekendmaking en wordt de zilveren boterbloem uitgereikt bij ‘Eten met de Balksters’.

We rekenen op je/jullie!!

Bestuur Balk Vooruit

19 juni 2022

 

 

OPROEP OM IDEEËN TE MELDEN VOOR SUBSIDIEREGELING INWONERSACTIVITEITEN (KERNBUDGET)

Loopt u als inwoner van Balk of als organisatie al een poos  rond met ideeën of activiteiten die de leefbaarheid in Balk kunnen vergroten?

Om de sociale samenhang in de buurt duurzaam te  versterken, of  om  verschillende doelgroepen voor langere tijd met elkaar verbinden en voor ideeën om het gezond opgroeien van de jeugd en het opvoedklimaat te bevorderen bestaat er binnen de gemeente De Fryske Marren een subsidieregeling inwonersinitiatieven ofwel het “Kernenbudget”.

Jaarlijks stelt de gemeente een bedrag van € 125.000,-  beschikbaar wat gebruikt kan worden voor activiteiten die de sociale samenhang versterken.

In een aantal plaatsen in de gemeente zijn, met dank aan een bijdrage uit het “Kernenbudget” ,  de afgelopen jaren een aantal mooie initiatieven gerealiseerd.

Om in aanmerking te komen voor geld uit deze pot gelden er natuurlijk wel een aantal spelregels.

Deze zijn o.a. terug te vinden op: https://www.defryskemarren.nl/subsidieregeling-inwonersinitiatieven

 

Aanvragen worden 4x per jaar beoordeeld door een beoordelingscommissie.

De aanvraag voor deze subsidie loopt veelal via Plaatselijk Belang.

Heeft u ook een idee en wilt u  weten wat de mogelijkheden zijn of  wilt u verdere stappen zetten? Neem dan contact op met Plaatselijk Belang Balk Vooruit: info@balkvooruit.nl  of 06-19999009

19 juni 2022