Verplaatsen speeltuin Balk

De Griene Wal is een nieuwe wijk aan de noord kant van Balk. De eerste bewoners zijn er in februari 2012 neergestreken. Er staan 40 huizen waarvan 16 koop en 24 levensloop bestendige huurwoningen van Wonen Zuidwest Friesland.

Een aantal bewoners heeft het initiatief genomen voor een speeltuin in hun buurt. In oktober 2015 zijn daarvoor de eerste stappen gezet. Het begon met overleg tussen buurt en gemeente. Ook plaatselijk belang Balk Vooruit werd betrokken bij dit plan en heeft onder andere financieel een bijdrage geleverd. In maart 2017 zijn er concrete stappen gezet en de werkzaamheden begonnen.

De gemeente kwam op een gegeven moment met het voorstel om speeltuintjes in Balk en Bakhuizen te verplaatsen naar plaatsen, waar meer kinderen zijn. Op de oude plekken zijn de kinderen in de loop van de afgelopen jaren uitgezwermd naar elders. Op de nieuwe plaatsen zijn nu de kinderrijke buurten. De buurt heeft veel werk zelf gedaan, zo snijdt het mes aan beide kanten en kan met een sober budget toch een mooi resultaat worden bereikt. De buurt is ontzettend blij met het behaalde resultaat en vanaf dat het eerste speeltoestel er stond, is er al veel gebruik van gemaakt. Op de foto de opening in juli 2017 door Wethouder Johannes van der Pal.

Geef een antwoord